reLigare & coachen

reLigare staat voor coachen, vanuit de wetenschap, dat ieder mens zijn/ haar hulpmiddelen altijd bij zich heeft. Het verkregen zelfinzicht vergroot het zelfoplossend vermogen. In die zin is coaching erop gericht, dat het coachen weer stopt.

Jezelf zijn in allerlei situaties is nog niet zo gemakkelijk. Steeds weer dwalen we af van onszelf door onze gedachten, relaties, werk, stress, multi media enz.

Onthaasten, opslomen, vertragen, ophouden je te identificeren met je gedachten en werkelijke aandacht, helpen je leiden naar jezelf en het hier en nu.
Steeds is de vraag: Handel je in overeenstemming met je oorspronkelijke natuur (vanuit liefde) of op basis van een schijn-identificatie (vanuit angst)?  Hier de kunst om goed te kunnen voelen en meer te vertrouwen op ons onderbewuste.
Je ‘oude’ ik loslaten is nog niet zo makkelijk; het doet soms pijn. Regelmatig mediteren of in contact zijn met de natuur helpen o.a. om bij jezelf te komen, je beter te voelen en vanuit dit weten je keuzes te maken. En hoe meer je in contact komt met je natuur, des te meer kracht, liefde, vrede, geluk en wijsheid je gaat ervaren.

 

SOMS HEB JE IETS MEER NODIG

Dan is het fijn, als iemand naar je luistert, je heldere feedback geeft, een spiegel voorhoudt vanuit openheid, liefde en respect.

In hoeverre ben je in staat te leren van met name de pijnlijke momenten in je leven?

Hoe benut je je leerkracht, je eigenlijke leercompetentie?

Welke waarden zijn voor jou werkelijk belangrijk in contexten als relatie, werk, gezin?

Volg je je verlangens, je wensen?

Met het vergroten van je zelfreflectie, vergroot je je zelfinzicht en je probleemoplossend vermogen.

Je laten coachen om je (opnieuw) op weg te helpen naar je eigen hulpmiddelen is een keuze.

Het helpt je van passief naar actief.

Een stok achter de deur naar nieuwe stappen zetten.

Dat vraagt soms lef. Het meervoud van lef = leven…

 
Uit je comfort zone stappen en het daadwerkelijk anders gaan doen; je zult verrast zijn wat je nog meer allemaal in je hebt…!